July 24, 2024


Illustrasie van slak wat gradueringspet dra

Hallo daar, fam. Vandag se kolligverhaal is ‘n samewerking met Die Groen Fix, ‘n Europa-gefokusde klimaatnuusbrief wat deur Cass Hebron bestuur word. Ek en Cass volg mekaar se werk al ‘n rukkie en ons het saamgespan om hierdie storie oor die wêreld se eerste meestersgraadprogram in ontgroei vir jou te bring.

Die kollig

In 2018 het een van Spanje se top-gegradeerde universiteite, wat sy gegradueerdes oplei vir loopbane in alles van neurowetenskap en biogeneeskunde tot regering en ekonomie, ‘n eerste van sy soort meestersgraadprogram in ‘n meer ontluikende en eksplisiet ontradisionele veld bekendgestel: ‘n graad in ontgroei.

Ontgroei is ‘n beweging wat ‘n beroep doen op die doelbewuste afskaling van oorontwikkelde ekonomieë, soos dié in die VSA en Europa, en eerder fokus op burgers se welstand, ekologiese volhoubaarheid, en voorsiening in basiese behoeftes sonder om elke laaste hulpbron te onttrek. Die idee het veral momentum gekry in Europa waar dit ontstaan ​​heten sy voorstanders voer aan dit bied die beste pad na ‘n leefstyl wat versoenbaar is met die aanspreek van klimaatsverandering — een wat die planeet se perke respekteer en onnodige emissies vermy deur eenvoudig minder te produseer en te verbruik.

Die meestersgraadprogram en ‘n aparte aanlyn meestersgraad in ontgroei wat in 2021 begin is, het nou honderde gegradueerdes gesien. Maar wat beteken dit om mense op te lei vir ‘n loopbaan om die hele idee van loopbane te ontwrig? En wat gebeur wanneer gegradueerdes van ‘n program wat ontwerp is om die stelsel te herverbeeld, hul plek binne daardie stelsel moet vind?

Groot vrae, maar vandat ons by Looking Forward en The Green Fix die eerste keer van hierdie unieke graadprogram geleer het, wou ons uitvind hoe dit regtig is om degrowth te studeer – en wat daarna gebeur.

.  .  .

’n Glimlaggende groep mense sit op ’n groot baksteenverhoog in ’n buitelugomgewing.

‘n Ontmoeting van degrowth-meesterstudente, van beide die persoonlike en aanlyn-programme, in Junie 2022 in Can Masdeu, ‘n besette sosiale sentrum in Barcelona. Jana Kenkel

Die universiteit word die Universitat Autònoma de Barcelona, ​​of Outonome Universiteit van Barcelona genoem, wat ‘n manier is om te sê ‘n universiteit wat nie deur die regering beheer word nie. En die graad is tegnies in politieke ekologie, ontgroei en omgewingsgeregtigheid. Met ander woorde, die bestudering van volhoubare alternatiewe vir die moderne ekonomiese stelsel.

Een van die meesterbreine agter die program is Giorgos Kallis, ‘n prominente navorser en voorstander op die gebied van ontgroei. Kallis, ‘n akademikus met ‘n warm en toeganklike lug, beskryf sy navorsing as “ondissiplinêr,” in die sin dat dit oor baie onderwerpe strek, van droogtes en waterbeleid tot ekologiese ekonomie. Dit was sy werk oor waterbestuur wat hom laat bevraagteken het die paradigma van voortdurende en noodsaaklike groei.

Hy het in 2010 ‘n professor aan die Outonome Universiteit van Barcelona geword en saam met kollegas by die Navorsing en Ontgroei-vereniginggeloods ‘n somerskoolprogram in ontgroei. “Daar was baie mense wat vir die somerskool sou kom en hulle sou sê: ‘Ons wens daar was ook ‘n volle meestersgraad’,” het Kallis gesê. Terselfdertyd was daar baie navorsers in die veld wat gretig was om onderrig te gee.

Studente by die meestersgraadprogram in Barcelona neem teoretiese klasse in ontgroei, omgewingsgeregtigheid en alternatiewe ekonomie en bestuurstrukture, en ontvang ook praktiese opleiding in vaardighede soos groepfasilitering, hoe om ‘n sosiale geregtigheid veldtog te voer, en hoe om ‘n koöperasie op die been te bring. Alle agtergronde word verwelkom, maar die program is geneig om radikaal gesinde studente te lok – “ten minste in terme van die behoefte aan transformasie om klimaatsverandering te konfronteer,” het Kallis gesê. Ongeveer twee derdes van die studente wat die persoonlike program bywoon, is van Europa. Die aanlyn programwat uitsluitlik op teorie gefokus is, is geneig om ‘n meer diverse mengsel te bereik.

Kallis en sy kollegas het ook die persoonlike program spesifiek ontwerp om studente vir die arbeidsmark voor te berei. Dit bied loopbaanontwikkeling met drie hoofpaaie in gedagte: beleid en voorspraakwerk; werk in die sosiale en koöperatiewe ekonomie; en navorsing.

“Ek bedoel, ons gee nie om dat iemand in die private sektor werk en hierdie idees bring waarheen hulle wil nie,” het hy gesê. Maar dit is geneig om nie die soort persoon te lok wat so te sê daarin belangstel om die korporatiewe leer te klim nie.

.  .  .

’n Klein groepie mense sit in ’n grasveld in ’n kring en gesels.

‘n Klas oor groepfasiliteringtegnieke in Oktober 2022, met studente van die persoonlike meestersgraadprogram. Jana Kenkel

Gegradueerde in Frankryk, Adélaide Cadioux, het jare lank tussen werke gespring voordat hy by die Barcelona-program ingeskryf het. “Ek was baie ontevrede met die manier waarop maatskappye werk. My waardes was oënskynlik voortdurend verkeerd in lyn met mense se behoeftes vir wins.” Sy het die program toevallig gevind terwyl sy op die universiteit se webwerf gesoek het, en dit beskryf as ‘n oomblik van openbaring. “Ek was soos: ‘Ek moet my werk bedank en daardie meester s’n doen.’

Daar het sy gesê: “Ek het mense gevind wat verstaan ​​hoe dit voel om voortdurend te voel dat jy nie inpas nie en jou waardes nie verteenwoordig word in watter werk jy ook al gaan nie.” Baie van die studente daar het haar begeerte gedeel om ‘n alternatief vir tradisionele kapitalistiese maniere van werk te vind. “Daar is ook ‘n vorm van radikale aanvaarding,” het sy gesê. “Dit is normaal dat jy so voel. Kom ons werk saam aan iets anders.”

Valerie Costa, ‘n onlangse gegradueerde van die VSA, het uitgebrand gevoel nadat sy vir ongeveer twee dekades in die niewins- en maatskaplike goedere sektore gewerk het. “Ek wou nie eens aktief ‘n graadstudent wees nie,” het sy gesê, “maar ek was soos: ‘O, sjoe. Ek kan ‘n jaar neem en regtig dink aan alles waaraan ek gewerk het, maar op ‘n dieper manier.’”

Onlangse Belgiese gegradueerde Emilie de Bassompierre het reeds in hul vorige studies die konsep van ontgroei teëgekom en was op soek na ‘n manier om dit in die praktyk toe te pas. “Ek het onderwysers gehad wat baie gretig was om kritiek op kapitalisme te bestudeer,” het hulle gesê. “My studies het my gehelp om ‘n begrip te kry van nie net hoe daardie stelsel uit ‘n historiese perspektief ontstaan ​​het nie, maar ook, as ons alternatiewe wil hê, wat is die elemente van die stelsel waaraan ons moet dink om af te breek?”

Na-graadse studie staar de Bassompierre voor die realiteit om hul waardes te balanseer met hul behoefte om die huur te betaal – en hoe om gebruik te maak van die voorreg om hul waardes vir ten minste ‘n rukkie te kan prioritiseer; ‘n voorreg wat baie ander studente deel. “Dit is al ‘n paar jaar dat ek bewus is dat wat ek ook al wil doen, dit nie iets gaan wees wat vir my baie geld inbring nie,” het de Bassompierre gesê. Na die gradeplegtigheid volg hulle ‘n internskap in klimaatgeregtigheid by ‘n Europese nie-regeringsorganisasie. Daarna oorweeg hulle ‘n toekoms in óf voorspraak óf akademie. Maar die belangrikste ding, het hulle gesê, is dat hulle ‘n lewe kan nastreef wat hulle gelukkig maak – en hulle verwag nie om vir ewig voltyds te werk nie.

“Voorheen het ek altyd gekyk na wat ek ‘moet’ doen of wat die etiese, morele ding is om te doen. Maar dit kan daartoe lei dat jy uitbrand. Ek dink dit is moontlik om die idee te dekonstrueer dat ons onsself deur ons werk moet definieer,” het de Bassompierre gesê. “Ek wil vrye tyd hê vir aktivisme en onafhanklike projekte.”

Cadioux en Costa weeg ook hoe ontgroei by hul toekomsplanne inpas. Cadioux soek steeds werk. “As iets kom in die lyn van wat ek wil hê … ek [would] maniere vind om my aktivisme te versterk of terug te gee aan die gemeenskap, waar dit net voel soos ‘n soort gelyke verhouding tussen wat jy uit kapitalisme neem en wat jy aan jou gemeenskap teruggee,” het sy gesê.

Vir Costa was die inkorporering van ontgroeibeginsels en voorspraak in haar werk op ander maniere uitdagend. Nadat sy gegradueer het, het sy teruggekeer na die VSA, waar die konsep nog redelik nuut is. “Ek gaan nie in die straat afstap met ‘n ontgroeivlag nie,” het sy gesê. Sy het bygevoeg dat, vanuit ‘n beleidsperspektief, die VSA nie die soort sosiale veiligheidsnet het wat ‘n voorvereiste is vir effektiewe en billike ontgroei nie. “Ek gaan my nie vir besuiniging beywer nie,” het sy gesê. “Wat ek wel wil hê, is meer leefbare gemeenskappe vir mense. Ek wil hê mense moet meer met mekaar verbind word. Ek wil beter dienste en ondersteuning in plek hê, beter behuising.”

Na voltooiing van die program, het haar aktivisme gefokus op weerstand, met ‘n element van gemeenskapsbou ook. Sy het mede-stigter van ‘n Seattle-gebaseerde netwerk genaamd Moeilikheidmakers wat daardie twee dinge saamvleg. “Vir my het die ontgroei-program werklik die absolute kritieke belangrikheid van gemeenskap en konneksie verlig,” het sy gesê.

.  .  .

Terwyl hy glo dat hierdie gespesialiseerde opleiding in ontgroei en politieke ekologie waardevol is, en voorheen in die akademiese landskap ontbreek het, erken Giorgos Kallis ook dat die bestudering van degrowth iets van ‘n moeilike verkoop kan wees wanneer werksoektogte is. “Sal die ministerie iemand kontrakteer wat bestudeer het hoe om die ekonomie te ontwrig, terwyl niemand dit wil ontwrig nie?” hy het gesê.

Tog het ten minste twee alumni van die meestersgraadprogram assistente van lede van die Europese Parlement geword, het Kallis opgemerk. Ander het georganiseer ‘n jaarlikse fees wat LGBTQ+-regte saambring met elemente van ontgroei. En ander werk as aktiviste, onderwysers, leiers sonder winsbejag, en meer.

Kallis glo dat daar waarde in die bestudering van die beginsels van ontgroei is, ongeag of studente voortgaan om hul lewenslange pad te vind om dit tot uitvoer te bring of nie. “Ek wil dink dat daar toenemend ‘n vraag na out-of-the-box denke sal wees,” het hy gesê. “En ek wil ook dink dat ons studente goeie opleiding kry in fundamentele teorieë, modelle, ekologiese ekonomie, politieke ekologie, al dan nie ontgroei. So selfs al werk hulle nie aan ontgroei per se nie – maar hulle werk aan ‘n ander raamwerk of oorgang of klimaatversagting – het hulle die vaardighede om kritiese en goeie denkers te wees.

Vir Angela Huston, wat, soos baie ander gegradueerdes van die aanlynprogram, middelloopbaan is en minder gewillig is as sommige van die persoonlike studente om etlike jare te spandeer om net te dink oor hoe om die stelsel te verander, was dit presies die punt.

Huston het vir 10 jaar in openbare dienste en internasionale ontwikkeling in Italië gewerk voordat hy die virtuele meestersgraad gedoen het. Sy het gesê sy waardeer hoe die program haar gedwing het om die kulturele verwagtinge te bevraagteken om geld te maak en finansieel gemaklik te wees. “Ek was superradikaal hardcore in my universiteitsdae,” het sy gesê. “En toe, dink ek, het ek mettertyd meer met die wêreld begin konformeer. En dit is deel van die rede waarom ek teruggegaan het na ontgroei. Ons het meer van hierdie radikale denke nodig wat nie probeer om die huidige stelsels in lyn te bring en te paai nie.”

Gegewe die dringendheid van die klimaatkrisis en hoe uitdagend dit is om die huidige ekonomiese stelsel binne die nodige tydraamwerk te verander, het Huston gesê sy is oop daarvoor om met winsgewende maatskappye saam te werk, waar sy hul klimaat-oorgangstrategieë van binne kan beïnvloed en kan help versag. hul klimaatsimpakte.

.  .  .

Aansoeke vir die sewende groep van die Barcelona-program is nou oop. Die program is vanjaar herstruktureergebaseer op terugvoer van studente en fakulteite, om dinge in te sluit soos ‘n sterker fokus op aktivismevaardighede en meer interseksionele raamwerke, soos feminisme en dekolonisasie.

Die koördineerders van beide die aanlyn- en persoonlike grade is tans daarop gefokus om dit meer toeganklik te maak vir mense van verskillende agtergronde, veral dié van buite Europa en die VSA. Hulle werk ook daaraan om die netwerk van alumni meer aktief te bestuur, en kyk na ‘n alumni-konferensie volgende jaar.

En wat die gegradueerdes betref wat nog probeer uitvind wat hul ontgroei-studies beteken vir hul pad uit in die huidige werkswêreld? “Ek dink nie dit is omdat ons ontgroei bestudeer het dat ons nou verlore is nie,” het de Bassompierre gesê. “Dit is meer die teenoorgestelde: om uit te vind hoe om te werk aan die wêreld wat ons wil sien.”

– Cass Hebron en Claire Elise Thompson

Meer blootstelling

‘n Afskeidskoot

Terwyl Valerie Costa opgemerk het dat sy nie noodwendig in ‘n straat in die VSA sou marsjeer met ‘n ontgroei-teken nie, is daardie gesig baie meer algemeen in Europa. Hier is ‘n foto van ‘n Fridays for Future-protes net verlede maand in München voor die Europese verkiesings.

'n Man hou 'n bordjie op wat lees DEGROWTH te midde van 'n skare betogers.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *