July 24, 2024


Dit is deel van ‘n samewerking saam met Grist en WABE om die Georgia Public Service Commission, die klein maar kragtige staatverkose raad wat kritieke besluite neem oor alles van die verhoging van elektrisiteitsrekeninge tot die ontwikkeling van hernubare energie te ontmystifiseer.

Die Georgia Public Service Commission, of PSC, stem verskeie kere per jaar oor energiekwessies, en neem besluite vir die staat oor alles van koersverhogings en sonkragmeting tot Georgia Power-rekeningverhogings en kernaanlegkonstruksie.

Hier is ‘n tydlyn van die afgelope 15 jaar van groot gebeurtenisse en verkiesings sodat jy die inligting het wat jy nodig het om te verstaan ​​wat die PSC doen en hoe dit jou raak. (Nuuskierig hoe om voor die SDK te kom of skriftelike kommentaar in te dien? Ons het ‘n gids hier.)November 2024: Geen SDK-verkiesings op die stembrief nie

Kommissaris Tricia Pridemore se termyn verstryk aan die einde van die jaar, maar sy sal nie op die stembrief wees nie. ‘n Nuwe staatswet voeg ‘n ekstra twee jaar by die Republikeinse kommissarisse se termyn van ses jaar. Die wet is in reaksie op ‘n regsgeding wat beweer dat Georgië se staatswye PSC-verkiesingstelsel die Stemregtewet oortree, wat verkiesings sedert 2022 opgehou het.

Junie 2024: SCOTUS verwerp Swart kiesers se regsgeding oor PSC-verkiesings

Die Amerikaanse Hooggeregshof afneem om ‘n saak op te neem wat uitdaag hoe Georgië die PSC verkies, wat die weg oopmaak vir vertraagde verkiesings om in 2025 te hervat. Dit beteken dat die PSC-verkiesings kan voortgaan op grond van die skedule wat in ‘n nuwe Georgia-wet uiteengesit word, met die uitsondering van ‘n uitdaging van die eisers (wat hulle het gesê hulle oorweeg dit).

Lente 2024: Tariefverhoging vir Plant Vogtle-eenheid 4 begin

Georgia Power-tariewe verhoog met net minder as $9 vir die tipiese klant as die tweede van twee nuwe kernreaktors by Plant Vogtle, Eenheid 4, kom aanlyn in April, sowat 14 jaar se konstruksie voltooi. (Eenheid 3 het in 2023 aanlyn gegaan.) Die PSC goedgekeur die koersverhoging in Desember 2023.

April 2024: PSC keur Georgia Power-gasaanlegplan goed

Die PSC goedkeur ‘n Georgia Power-plan om die opwekkingskapasiteit te verhoog deur ‘n kontrak te sluit met ‘n aardgasaanleg in Pace, Florida, en Mississippi Power Co., ‘n korporatiewe broer of suster van die Southern Company. Die PSC sal Georgia Power ook toelaat om drie nuwe verbrandingsturbines by Plant Yates naby Newnan te bou wat aardgas of olie kan verbrand.

April 2024: Wet ingestel om PSC-verkiesings verder uit te stel

Onder a rekening onderteken deur goewerneur Brian Kemp wat ‘n nuwe skedule vir SDK-verkiesings uiteensit, twee kommissarisse wat veronderstel was om in 2022 deel te neem – Fitz Johnson en Tim Echols – sal tot 2025 dien. Om die kommissarisse se termyne te laat verbyster, die ander drie – Tricia Pridemore, Jason Shaw, en Lauren “Bubba” McDonald – sal termyne verleng tot agt jaar teenoor die ses wat kragtens die huidige staatswetgewing gemagtig is. Die wetsontwerp het geslaag in afwagting dat die howe verkiesings sou toelaat om onder die bestaande stelsel te hervat.

Maart 2024: PSC-verkiesingsgeding appelleer na die Amerikaanse Hooggeregshof

Die Swart Atlanta-kiesers wat gedagvaar het oor Georgië se PSC-verkiesingstelsel, beroep hulle op die Amerikaanse Hooggeregshofmet die hoop dat die hof die saak sal opneem en die besluit omverwerp dat Georgië kan aanhou om landwye verkiesings vir die PSC te hou.

Februarie 2024: Wetgewers probeer om verbruikershulpraad te laat herleef

Twee Georgia House en Senaat komitees voorstelle terug wat die verbruiker se nutsadvokaat sal laat herleef om die publiek oor nutskwessies voor die PSC en federaal te verteenwoordig. Die Consumer’s Utility Counsel het van 1975 tot 2008 gewerk, toe dit in die 2009-begroting gedefinansier is.

November 2023: Hof keer SDK se verkiesingsgedingbeslissing om

Die 11de Amerikaanse rondgaande appèlhof reëls dat Georgië sy stelsel van staatswye verkiesings vir PSC-kommissarissetels kan behou, wat die laerhof se besluit omverwerp dat die wyse waarop die PSC verkies word die Stemregtewet oortree.

Mei 2023: PSC keur rekeningverhoging goed om brandstofkoste te verhaal

Die PSC eenparig goedkeur Georgia Power se plan om $2,1 miljard se onderbegrote koste vir steenkool en aardgas te verhaal deur klante gemiddeld $16 meer per maand oor drie jaar te hef.

Desember 2022: PSC keur Georgia Power-koersverhoging goed

Die PSC goedkeur ‘n $1,8 miljard Georgia Power-koersverhoging – af van die maatskappy se versoek van $2,9 miljard – wat die tipiese residensiële rekening met $3,60 per maand sal verhoog vanaf Januarie 2023.

Desember 2022: PSC verwerp netto metingsuitbreiding

Die PSC stemme om Georgia Power se perk wat netto meting beperk – wat diegene met daksonkrag toelaat om rekeningkrediete te ontvang vir oortollige elektrisiteit wat hulle opwek – tot slegs 5 000 kliënte te hou, ondanks die gewildheid van die program. Die PSC keur ook ‘n aansluitingsfooi van $100 vir daksonkragkliënte goed (die helfte van die voorgestelde fooi wat Georgia Power voorgestel het).

November 2022: Geen SDK-verkiesings gehou nie

Kommissarisse Fitz Johnson en Tim Echols moet vir herverkiesing wees, maar hulle is nie op die stembrief nie weens die regsgeding wat steeds deur die howe werk; hulle sal intussen aanhou dien. In 2024 het ‘n wet aangeneem wat kommissarisse se verkiesings in die wiele ry, sodat hulle albei vir herverkiesing in 2025 sal wees.

Augustus 2022: Regter skors PSC-verkiesings op

In sy uitspraak oor die saak waarin beweer word dat Georgië se staatswye PSC-verkiesingstelsel die Stemregtewet oortree, het ‘n federale regter uitstel PSC-verkiesings, wat die staatsekretaris verhoed om stembriewe vir distrikte 2 en 3 voor te berei totdat die staatswetgewer ‘n nuwe stelsel kan ontwerp wat meer verteenwoordigend is van Swart kiesers.

Maart 2022: Georgië herteken PSC-distrikte

Die Georgia Algemene Vergadering stem om goed te keur nuwe PSC-distrikte as deel van groter herverdeling in die staat, en die wetsontwerp word in wet onderteken. Dit skuif 41 provinsies van PSC Distrik 2 na Distrik 4. Volgens teksboodskappe verkry deur Die Atlanta Journal-Grondwethet kommissarisse Tricia Pridemore en Tim Echols “handelsgraafskappe tussen distrikte en staatswetgewers se voornemens bespreek om twee Republikeinse beheerde PSC-setels veilig te hou.”

Julie 2021: Fitz Johnson word in PSC aangestel

Goewerneur Brian Kemp aanstel Republikein Fitz Johnson om as die Distrik 3-kommissaris te dien en ‘n vakature te vul. Johnson is veronderstel om die pos vir een jaar te vul tot die 2022-verkiesing, wat gekanselleer is weens die regsgeding oor die PSC-staatwye verkiesingstelsel. Ingevolge ‘n 2024-wet wat PSC-verkiesings herskeduleer, sal Johnson in 2025 herkiesbaar wees.

Julie 2020: Swart kiesers dagvaar Georgië oor PSC-verkiesings

‘n Groep swart kiesers in Atlanta dagvaar Georgië se minister van buitelandse sake, wat beweer dat die manier waarop die SDK verkies word, swart inwoners se stemme verminder. Elkeen van Georgië se staatsdienskommissarisse moet in ‘n spesifieke distrik woon, maar, anders as lede van die Kongres, word hulle deur staatswye stemming verkies. Die regsgeding voer aan hierdie stelsel oortree Artikel 2 van die Stemregwet, omdat dit hul stemme verwater, wat hulle verhoed om die kandidaat van hul keuse na die kommissie te stuur.

Julie 2020: PSC laat Georgia Power toe om COVID-19-pandemiekoste te verhaal

In ‘n sluit stemlaat die PSC Georgia Power toe om kliënte te hef vir uitgawes wat deur die nutsdiens aangegaan is tydens die pandemie – insluitend persoonlike beskermende toerusting, ekstra skoonmaakdienste, en oortyd en maaltye vir die maatskappy se voorste linie noodsaaklike werkers – wat altesaam $7.7 miljoen vir Maart, April en Mei beloop het. .

Desember 2019: PSC keur rentekoersverhoging goed

Die PSC stemme om Georgia Power-kliëntkoerse te verhoog met sowat $1,8 miljard oor drie jaar – minder as die $2,2 miljard wat die maatskappy oorspronklik versoek het. ‘n Stikpunt in die besprekings was hoeveel Georgia Power aan wins kan verdien. Die PSC het die maatskappy se toegelate opbrengs op ekwiteit verminder, maar sy maksimum winsmarge tegnies onveranderd op 12 persent gelaat.

2019: PSC keur sonkragnetmeting goed

Die PSC aanvaar eenparig ‘n mosie om van Georgia Power te vereis om ‘n te loods netto meting loodsprogram wat voorsiening maak vir 5 000 daksonkragkliënte, of 32 MW se kapasiteit, wat ook al eerste kom. Deur hierdie Solar Buy Back-program kan deelnemers wat aan die netwerk gekoppel is en elektrisiteit via daksonkrag opwek, hul oortollige elektrisiteit aan Georgia Power terugverkoop vir rekeningkrediete. Die gleuwe word vinnig vol.

Januarie 2019: Goewerneur stel Jason Shaw aan

Goewerneur Brian Kemp stel aan Jason Shaw Distrik 1 te verteenwoordig. Shaw is ‘n Republikein van Lakeland. Hy word later in 2020 as ‘n posbekleër verkies, en dien vanaf 2024 as die kommissie se voorsitter. Sy termyn eindig 31 Desember 2026, maar kragtens ‘n wet van 2024 word sy verkiesing vir 2028 herskeduleer.

Februarie 2018: Goewerneur stel Tricia Pridemore aan

Tricia Pridemore, ‘n Republikein van Marietta, is aangestel deur die destydse goewerneur Nathan Deal as Distrik 5-kommissaris om ‘n vakante setel te vul. Sy word later in die November 2018-verkiesing as ‘n posbekleër verkies. Haar termyn strek tot 31 Desember 2024, maar ingevolge ‘n 2024-wet sal haar herskeduleerde verkiesing in 2027 wees.

Desember 2017: PSC stem om Vogtle-konstruksie voort te sit ná kontrakteurbankrotskap

Die PSC stem eenparig om voort te gaan met die bou van twee bykomende kernreaktors by Plant Vogtle, wat miljarde dollars bo begroting en jare agter skedule is. Konstruksie het gestaak toe die kontrakteur wat veronderstel was om die reaktore te bou, die Westinghouse Electric-filiaal van Toshiba, bankrot geraak het. Georgia Power gesoek $8,9 miljard om die projek te voltooi, maar die PSC het dit met $1,7 miljard verlaag.

Julie 2016: Southern Company smelt saam met AGL Resources

Georgia Power stem in om nie tariefverhogings vir drie jaar aan te vra om PSC te verwerf nie goedkeuring vir ‘n samesmelting van Southern Company, wat Georgia Power besit, en die aardgasmaatskappy AGL Resources, die moedermaatskappy van die aardgasnutsmaatskappy Atlanta Gas Light.

Julie 2016: PSC keur die toevoeging van meer koolstofvrye bronne by Georgia Power se energiemengsel goed

Die jongste Geïntegreerde Hulpbronplan, of IRP, Georgia Power se langafstand-energieplan, word deur die PSC goedgekeur. Die plan verhogings Georgia Power se hernubare energie-ontwikkelingsinisiatief om 1 200 MW se hernubare energie te verkry, het grootliks gefokus op die groeiende sonkragkapasiteit. In 2013Georgia het minder as 300 MW sonkrag gehad, en in die 2013 IRP het die kommissie 525 MW sonkrag bygevoeg.

November 2014: Lauren “Bubba” McDonald herkies tot PSC

McDonald, ‘n Republikein van Clarksville, is in 1998 aangestel om ‘n vakature te vul en in 2008 herkies nadat hy sy setel vir een termyn in 2002 verloor het. Hy word in 2014 herkies, en weer in 2020. Soos Distrik 4 kommissarisMcDonald’s termyn strek tot 31 Desember 2026, maar kragtens ‘n 2024-wet sal hy tot 2028 in sy amp bly.

Herfs 2012: Georgia Power loods sonkrag-inisiatief

Georgia Power bekendstellings sy gevorderde sonkrag-inisiatief om tot 210 megawatt sonkrag te verkry deur nuts- en residensiële projekte. Die PSC keur hierdie plan goed.

November 2010: Tim Echols verkies tot PSC

Tim Echols, ‘n Republikein van Clayton County, word verkies tot die PSC wat Distrik 2 verteenwoordig. Echols is in 2016 herkies en was veronderstel om tot 31 Desember 2022 te dien. Daardie jaar se verkiesing is gekanselleer weens ‘n regsgeding oor hoe die kommissarisse verkies word, en hy sal in sy amp bly tot 2025. Vanaf 2024 is hy ondervoorsitter van die kommissie.

April 2009: Goewerneur onderteken Georgia Kernenergie Finansieringswet

Na die PSC groenligte konstruksie op twee nuwe kernreaktors, goewerneur Sonny Perdue ‘n wet onderteken Georgia Power toelaat om kliënte te laat betaal vir sommige van die konstruksie. Die SDK keur ’n plan vir hierdie kosteverhaling goed, wat die maatskappy spaar $300 miljoen. Die eerste twee reaktors is sedert 1989 aanlyn, en die PSC het konstruksie vir die bykomende twee in 2007 goedgekeur.

2009: Consumer’s Utility Counsel word gedefundeer

Die goewerneur se kantoor van verbruikersake terugbetalings die Consumer’s Utility Counsel in die 2009-begroting, as deel van staatsbegrotingsbesnoeiings. Die advokaat, wat voor die publiek voor die PSC bepleit het, het sedert 1975 gewerk.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *